Gradera

När terminsslutet närmar sig är det dags för gradering. Då visar man upp de tekniker som instruktören önskar se inför det nya bälte man försöker gradera till. Teknikerna som instruktören vill se följer Ju-jutsu Kai systemböcker.

För att få lov att prova på en gradering skall man ha minst 20 träningstillfällen under den gångna terminen samt sin instruktörs tillåtelse att gradera.

Klarar man av graderingen får man sitt nya bälte, diplom och ett graderingskort insatt i sitt Budopass. En graderingsavgift tas ut vid varje försök till gradering. Detta för att täcka kostnaderna för bältet och diplomet. Alla instruktörer i Landskrona Ju-jutsu Kai klubb har genomgått kurser i Svenska Ju-jutsuförbundets regi och är licensierade att instruera och gradera i Ju-jutsu Kai enligt förbundets normer.

Bältesfärger

Knattegruppen

Efter avklarad knattegradering fås en ””plupp” som ska sättas tvärs över bältet ca 5cm från ena kanten.

 Mongruppen

Inom Ju-jutsu Kai har man ett bältessystem med graderna 6-1 mon. Man börjar med vit som man får med dräkten. Sedan har man vitt med gul rand, orange rand, grön rand, blå rand och slutligen brun rand. Då har man tränat i ca 5år.

Kyugruppen

Kyugruppens bälten är uppbyggdaa likadant som mongruppens. Vit får man med dräkten men till skillnad från mongruppen får man därefter helt gult bälte och sedan oranget, grönt, blått och brunt. Skillanden här är att du kan gå vidare till svart bälte (1:dan).

 

Dangraderna 1-5 har ett svart bälte med ett gult tvärstreck för varje dangrad, 6-8 Dan har ett röd- och svartrandigt bälte, 9-10 Dan har ett helrött bälte.

Den högst graderade inom Ju-jutsu Kai är vår stilchef (Soke) Hans Greger, 10 Dan.